Helsinki

April Jazz Club + WeeGee

April Jazz Club + WeeGee

EMMA – Espoo Museum of Modern Art

Dec

10

Fri

17:30 – 18:45

5–6°C

light intensity shower rain

April Jazz Clubin, Näyttelykeskus WeeGeen ja EMMA – Espoon modernin taiteen museon yhteistyössä tuottama klubisarja tuo livemusiikin museoympäristöön. Konsertteihin on vapaa pääsy. WeeGeen museoihin on vapaa pääsy perjantaisin klo 17–19.

⭐ 17.9. Reiska Laine Quintet

Reiska Laine, rummut
Eero Koivistoinen, tenorisaksofoni
Juhani Aaltonen, tenorisaksofoni
Alexi Tuomarila, piano
Ulf Krokfors, kontrabasso

Suomijazzin legendoista koostuva Reiska Laine Quintet pureutuu jazzin ytimeen suurella kokemuksella ja näkemyksellä sekä ilmaisussaan että kappalevalinnoissaan. Kvintetin ohjelmistoon kuuluu sekä muusikoiden omia sävellyksiä, että parhaita paloja 1960-luvulta, muun muassa John Coltranen kynästä. Espooseen viisikko saapuu osana Suomen Jazzliiton kiertuetta.

⭐ 23.9. Ingibjörg Turchi band

Ingibjörg Elsa Turchi, basso
Magnús Trygvason Eliassen, rummut
Hróðmar Sigurðsson, kitara
Tumi Árnason, tenorisaksofoni

Basisti-säveltäjä Ingibjörg Turchi on vakiinnuttanut paikkansa islantilaisen musiikin kentällä jo vuosikymmenen ajan. Oman yhtyeensä kanssa vuodesta 2017 keikkaillut Ingibjörg Turchi on julkaissut kaksi soololevyä. Jazzia, minimalismia ja kokeellisuutta melodiseen kudelmaan yhdistävä albumi Meliae (2020) palkittiin kotimaassaan muun muassa vuoden parhaana Jazz & Blues -albumina.

⭐ 15.10. Kari Ikonen Solo

Kari Ikonen, piano
+ yllätysvieras

Suomen arvostetuimpiin jazzmuusikoihin lukeutuva, Yrjö-palkinnolla ja Jazz-Emmalla aateloitu pianisti, moogisti ja säveltäjä Kari Ikonen esittää uuden ”Impressions, Imrovisations & Compositions” soolopianoalbuminsa repertuaaria. Ikosen sävellyksissä pianon soitinkirjo viedään uusiin ulottuvuuksiin ja vaikutteita kuullaan arabimusiikista ja japanilaisen koto-musiikista. Arabimusiikin maqam-asteikot mikrointervalleineen onnistuvat flyygelillä taiteilijan itse kehittämän ja maailmalla valtavasti kiinnostusta herättäneen Maqiano-keksinnön avulla.

⭐ 22.10. Tomi Nikku 5tet

Tomi Nikku, trumpetti, kornetti, flyygelitorvi
Max Zenger, alttosaksofoni, bassoklarinetti
Ilkka Uksila, vibrafoni
Vesa Ojaniemi, kontrabasso
Jonatan Sarikoski, rummut

Tomi Nikku 5tet on viiden suomalaisen eturivin muusikon jazzyhtye, jonka tunnistettava soundi ja ajankohtaiset sävellykset säväyttävät. Syyskuussa yhtye julkaisee debyyttialbuminsa Light & Shade. Tomi Nikku 5tet saapuu Espooseen osana Suomen Jazzliiton levynjulkaisukiertuetta.

⭐ 3.12. Selma Juudit Alessandra

Selma Savolainen, laulu ja syntetisaattorit
Artturi Rönkä, Rhodes ja syntetisaattorit
Joonas Tuuri, sähkö- ja kontrabasso
Jesse Ojajärvi, rummut

Selma Juudit Alessandran indie-jazz yhdistää hienostunutta taidepoppia ja röyhkeää 70-luvun psykedeliaa. Laulun, vintage-kosketinsoittimien ja villiintyneen rytmisektion soundi kulkee omia ennakkoluulottomia latujaan. Kansainvälistäkin huomiota kerännyt esikoisalbumi Rubicon Songs julkaistiin marraskuussa 2019.

⭐ 10.12. Talambo

Jori Huhtala, basso
Jussi Kannaste, saksofonit
Joakim Berghäll, saksofonit ja kitara
Antti Kujanpää, koskettimet
Jere Haakana, kitara
Tuomas Timonen, rummut
Jaska Lukkarinen, perkussiot ja koneet

Talambo on basisti-säveltäjä Jori Huhtalan samannimisen studioprojektin ympärille koottu yhtye. Huhtala sävelsi kaikki kappaleet Eclipse Musicin toukokuussa 2020 julkaisemalle Delusions Of Grandeur -albumilleen ja soitti levylle myös suuren osan soittimista. Livenä Huhtalan sähköiseen jazziin, progressiiviseen rockiin ja paikoin melko hävyttömään funk-poljentoon tarttuu Huhtalan tarkasti valitsema seitsenhenkinen pumppu.

Noudatamme tilaisuuksissa AVIn kulloinkin voimassa olevia koronapäätöksiä sekä OKM:n ja THL:n ohjetta hygieniajärjestelyistä.

EMMA – Espoo Museum of Modern Art

Fri 10 Dec 2021 17:30 – 18:45

5–6°C

light intensity shower rain

Address:
WeeGee, Ahertajantie 5, Tapiola,
02100 Espoo