Helsinki

Konsertti ja keskustelu taiteen äärellä | Emil Holmström, Eriikka Maalismaa, Aki Turunen

Konsertti ja keskustelu taiteen äärellä | Emil Holmström, Eriikka Maalismaa, Aki Turunen

Helsinki Contemporary

Oct

14

Thu

18:00 – 19:30

4–6°C

light intensity shower rain

Lämpimästi tervetuloa elävän musiikin ja kuvataiteen kohtaamiseen galleria Helsinki Contemporaryyn torstaina 14.10.!

Vuoden 2019 Klassinen Emma -voittajat Eriikka Maalismaa ja Emil Holmström esittävät gallerialla uuden levynsä sonaatit kahteen otteeseen, kello 16 ja 18.

Levyn visuaalisen ilmeen suunnitellut taiteilija Aki Turunen kertoo Jasmiinireitit-teossarjastaan sonaattien välissä. Sarjan teoksia voi käydä vapaasti katsomassa gallerian showroomissa illan aikana. Uunituoreen levyn voi hankkia omaksi gallerialta.

Helsinki Contemporaryssa on esillä Hannaleena Heiskan lumoava yksityisnäyttely Blazing World, johon voi tutustua illan lomassa. Lue lisää: https://helsinkicontemporary.com/exhibition/blazing-world

Eriikka Maalismaa ja Emil Holmström sukeltavat uudella levyllään periodisoittimin myöhäisromantiikan pursuilevaan ja sokkeloiseen maailmaan. Amy Beachin ja Richard Straussin suurissa sonaateissa pohjoinen arkaaisuus ja eteläsaksalainen dekadenssi käyvät dialogia.

Galleriakonserteissa kuullaan kontrastina ylikypsille sonaateille vain parikymmentä vuotta myöhemmin syntynyttä Anton Webernin musiikkia, jossa ilmaisukeinojen karuus ja säästeliäisyys oli raivokas yritys paeta myöhäisromantiikan yltäkylläisyyttä.

Klassisen musiikin levyteollisuuden konventioista poikkeava visuaalinen ilme on taiteilija Aki Turusen käsialaa. Turusen teoksissa herkkyys ja taidehistoriallinen perehtyneisyys kehkeytyvät leikkisiksi näyiksi: nuori Strauss saattaa lennellä päistikkaa ympäriinsä eroottisen kukkahärmän lomassa, ja Amy Beachin toiveuni muuntautua syvän intohimoiseksi punaiseksi.

Ohjelma klo 16:

Anton Webern: Vier Stücke, op. 7
Aki Turunen esittelee kuivapastellisarjan Jasmiinireitit
Amy Beach: Sonaatti a-molli, op. 34

Ohjelma klo 18:

Anton Webern: Vier Stücke, op. 7
Aki Turunen esittelee kuivapastellisarjan Jasmiinireitit
Richard Strauss: Sonaatti Es-duuri, op. 18

Eriikka Maalismaa, viulu
Emil Holmström, piano

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Helsinki Contemporary

Thu 14 Oct 2021 18:00 – 19:30

4–6°C

light intensity shower rain

Address:
Bulevardi 10,
00120 Helsinki