Helsinki

Nurmi & Mäenmaa: ANGELA

Nurmi & Mäenmaa: ANGELA

Mad House

Dec

03

Fri

19:00 – 20:00

-17–-12°C

few clouds

Fri, 3 Dec 7pm

Sat, 4 Dec 3pm

Sat, 4 Dec 7pm

Liput/Tickets: https://www.eventim-light.com/.../618ce27aa7dbdc77ae4daa4c/

 

***English below***

 

"Heipä hei Teija! Monet tervehdykset täältä ja kiitos kirjeestä. Täällä on mennyt ihan entiseen tapaan. On vaan vähän outoa kun ei ole juttukaveria, jonka kanssa saisi vähän kinata. Minä pesin sinun valkoisen jakkupuvun ja se on nyt myös silitetty. Teija, jos sinä tulet niin ota kaapista lakanat, Ari lupasi ostaa ruokaa kotiin niin voitte yhdessä laittaa voileipiä. Koita nyt syödä kunnolla, että et laihdu ihan olemattomiin. Sano Eijalle oikein paljon terveisiä. Äiti."

Angela on performatiivinen lavarunoesitys ikääntymisestä, sukupuolesta ja sukupolvista. Se käsittelee kuolemanpelkoa ja menetystä raikkaasti ja rehellisesti. Kahdella nuorella naisella menee toistaiseksi vielä kovaa, mutta mitä tapahtuu, kun he alkavat harmaantua? Syntyykö ihmisen rakastettavuus nuoruuden harhasta? Entä kuinka uskottava on vanha nainen vallan kahvassa? Kehollinen ja musiikillinen teos käsittelee vääjäämättömän pelkoa ainutlaatuisella runokielellä ja taiteen rajoja kiitetysti puskevilla tavoilla.

Aura Nurmen ja Emilia Mäenmaan ensimmäinen yhteisteos sai ensi-iltansa Flow Festivaalilla vuonna 2019. Mad House Helsingin lavalla nähdään joulukuussa 2021 päivitetty versio, jonka äänisuunnittelusta vastaa Laura Palanne.

 

***

 

Angela is a performative spoken word piece that deals with ageing, gender and generations. It gives a fresh and honest take to loss and fear of death. Two young women live fast now, but what happens when they eventually start going grey? Is one’s lovability born out of the illusion of youth? And how credible is an old woman in a position of power? This physical, musical piece explores dread in the face of the inevitable with a unique poetic language and has won acclaim for the ways it pushes the boundaries of art.

This first joint piece by Aura Nurmi and Emilia Mäenmaa was premiered at the Flow Festival in 2019. In December 2021, an updated version, with sound design by Laura Palanne, will be performed at Mad House Helsinki.

Mad House

Fri 03 Dec 2021 19:00 – 20:00

-17–-12°C

few clouds