Helsinki

S C H E I S S E G E I S T

S C H E I S S E G E I S T

Galleria Rankka

Dec

16

Thu

13:00 – 18:00

2–4°C

overcast clouds

Näyttely avoinna to–su klo 13–18.
Pidämme ulko-ovia väliaikaisesti lukittuna.
Ulko-ovessa summeri, jota soittamalla pääsy sisään.
Tervetuloa!

Liity postituslistallemme osoitteessa
galleriarankka@gmail.com

 

S C H E I S S E G E I S T

Deniz Hartikainen
Matti Kalkamo
Mira Kankaanranta
Visa Knuuttila
Siru Kosonen
Reijo Kärkkäinen
Lauri Mäkimurto

Menneisyyden jäljitteleminen ja kauneuden pinnalliseksi pakottaminen ovat jo pitkään olleet yksi vallitsevista sairauksistamme. Löytääksemme yhtäläisyyksiä Caravaggion ja fyysisesti elävän taiteilijan välillä, on sen tapahduttava sisällöllisen kokemuksen kautta. Menneisyyden jäljittelijät ilman ajan hengen kokemusta ja mysteerille antautumista ovat vain viheliäisiä pikkurikollisia. Taide on palava tunnustus ja oikukas kuin luonto itse.

Poliittiset johtajat puoluekantaan katsomatta, suuryritysten johtajat hännystelijöineen ja uskontoa keppihevosena käyttävät alistajat tulisi laittaa samaan avaruusalukseen, siitä huolimatta etteivät he kykenekään kokemaan sitä mistä astronautit niin palavasti vuodattavat. Nähdessään maapallon ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan, rajat menettivät merkityksensä ja kokemus teki syvän ja lähtemättömän vaikutuksen. He tajusivat perusteellisesti kaiken olevan yhtä.

Ainutkertaisen elämyksen vahvuudesta riippumatta kannattaa radioyhteys alukseen ikäänkuin ”vahingossa” menettää ja planeettamme limaisista johtajista koostuva käkimassa jääköön varmuuden vuoksi kiertämään pimeydessä ikuisesti ja ikuisesti…

Kohtuuden julistajat ovat todellisuudessa keskinkertaisuuden ja ulkokultaisen taituruuden saarnaajia. Taiteessa varovaisuus on surkeuden merkki, mielen ja sydämen tulee kuohua jotta voimme saavuttaa jotakin tavoittelemisen arvoista. Suuri henki nauraa kaikelle ja kaikkialla. Taiteen kauneutta ei voi pukea sanoiksi eikä villiä sydäntä lokeroida kylmiin arkistoihin. Hölynpölyä kaikki tyynni, TAITEELLA ON SIIVET!

Georges Rouaultin ja ajan hengen innoittamana.

— Jyrki Riekki, Galleria Rankka

Galleria Rankka

Thu 16 Dec 2021 13:00 – 18:00

2–4°C

overcast clouds