Helsinki

Amanda Vähämäki: Piirustuksia

Amanda Vähämäki: Piirustuksia

Jan

07

Fri

12:00 – 17:00

-5–-3°C

broken clouds

Amanda Vähämäen lyijykynäteoksista koostuvassa näyttelyssä piirtämisen ilo ja keskittyminen ovat vahvasti läsnä. Erikokoiset kuvat on piirretty paperille tai läpikuultavalle kalvolle. Ilmava kokonaisuus sisältää lukuisia pieniä, omintakeisia maailmoja, joita voi jäädä tarkastelemaan pitkäksi aikaa.
Näyttelyn keskiössä on kuvakokonaisuus, josta ranskalainen pienkustantamo ION julkaisee tulevaisuudessa 40-sivuisen zinen.
Sekalaisista aiheista ja mielikuvista assosioidut kuva-aiheet liukuvat kaupunkitilan kokemuksista muistoihin ja uniin. Näemme tiloja ja tilanteita, joista ihminen on juuri lähtenyt.
Toisaalla hiljaiset, omat hetket. Avoin ikkuna. Uima-allas. Viljelypalstan väkevä musta multa. Metsässä kulkeva tummavetinen puro. Toisaalla lapsiperheen arki. Sekasotku. Lämmin syli. Lumipallo. Kuvat ilahduttavat konkreettisuudellaan. Niissä voi vaistota kasvun ja sulamisen aiheuttaman äänettömän muutoksen.
Näyttelyn ensimmäinen aukiolopäivä on perjantai 7.1. klo 12-17. Ei avajaistilaisuutta.
Näyttely on avoinna torstaisin ja perjantaisin klo 12-17 sekä lauantaisin klo 12-16. Edellytämme maskin käyttöä ja turvavälien aktiivista huomioimista galleriatilassa.
Amanda Vähämäki on paikalla lauantaina 8.1. ja lauantaina 22.1. klo 12-16. Lämpimästi tervetuloa tapaamaan taiteilijaa teostensa äärellä.


Amanda Vähämäki (s. 1981) on Helsingissä asuva sarjakuvataiteilija ja kuvittaja. Useita sarjakuva-albumeja julkaissut tamperelaissyntyinen Vähämäki on valmistunut kuvataiteen kandidaatiksi Italiassa sijaitsevasta Accademia di Belle Arti di Bolognasta. Vähämäki työskentelee parhaillaan Taiken kolmivuotisen sarjakuvataiteen taiteilija-apurahan avulla.

Fri 07 Jan 2022 – 12 Feb 2022 12:00 – 17:00

-5–-3°C

broken clouds

Address:
Hämeentie 28,
Helsinki