Helsinki

Astrid Strömberg: The Mage’s Keep

Astrid Strömberg: The Mage’s Keep

Mar

10

Fri

23:44 – 23:44

0–2°C

light snow

10.3.-2.4.2023

Ulkopuolella ja sisäpuolella oleva sekoittuvat välillä,

aivan kuten menneisyys ja nykyhetki, eilinen ja tämä päivä,

kääntyilevät ja vääntyilevät, huomaavat särön,

täällä seinät pysyvät pystyssä, ehkä vielä hetken.

Jää,
Pelaa yksi peli kanssani,

tappio on _____, voitto _____

Sinun vuorosi,
Valitse

The Mage’s Keep on maalaukseen sekä populaarikulttuurisiin ja historiallisiin viittauksiin keskittyvä näyttely. Teokset voidaan nähdä kokonaisuutena, tilana jonka sisään astutaan, tai erillisten maalausten sarjana.

Maalatessani voin joskus tuntea itseni taikuriksi huoneessa. En siksi, että minulla olisi taikavoimia, vaan siksi, että siveltimessä, maalissa, nesteissä ja kankaassa on jotain taianomaista. Toisinaan mietin, kenellä on valta, minulla tekijänä vai maalilla, jonka haju säilyy hiuksissani silloinkin, kun poistun huoneesta. Makea ja hieman pistävä haju. Se tuntuu turvalliselta, kodilta, ja samanaikaisesti inho ja ärtyisyys saavat helposti vallan. Maali kynsien alla ja kynsinauhoissa ei ikinä lähde pois. Yritin hangata sitä, mutta se on pysyvä muistutus ympärillä olevista seinistä.

Astrid Strömberg (s. 1990) on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2020.

Taiteilijan työskentelyä ovat tukeneet Koneen säätiö ja Svenska kulturfonden.

Kuvataiteilija Minna Havukainen (s. 1969) tarttuu teoksissaan ilmiöihin, joiden kohtaamista usein vältellään. Hänen teoksensa sekä näyttelyiden yhteyteen järjestämänsä laajat tapahtumakokonaisuudet käsittelevät elämän perimmäisiä kysymyksiä, kuten syntymää, kuolemaa, sairastamista ja seksuaalisuutta. Havukaisen töitä on huomioitu Fotofinlandia-ehdokkuudella, Aboa-palkinnolla ja Pyhän Henrikin säätiön kulttuuripalkinnolla. 

Turun seudulla kuvattu Puutarha on Minna Havukaisen ensimmäinen pitkä ohjaus. Teos on aiemmin ollut esillä vuonna 2021 Wäinö Aaltosen museossa Spektri-yhteisnäyttelyssä sekä Rakkautta ja Anarkiaa- ja Vinokino-festivaaleilla. Puutarha on myös 14.03.2023 saakka esillä Berliinissä, Miettinen Collection -gallerian“And I Trust You” -näyttelyssä, jonka ovat kuratoineet Anna Miettinen ja Linda Peitz (Miettinen Collection & Sammlung Peters-Messer).

Kiitos
Teoksen valmistamista ovat tukeneet Koneen Säätiö, Taiteen edistämiskeskus/Varsinais-Suomen taidetoimikunta ja Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto. Erityiskiitokset Kuusiston Taidekartanolle sekä Teemu Mäelle.

Yhteystiedot
Minna Havukainen kuvataiteilija, valokuvataiteilija, ohjaaja
Puh: 040-7174603
email: minna.havukainen10(a)gmail.com
http://www.100finnishphotographers.fi/minna-havukainen/

Fri 10 Mar 2023 – 02 Apr 2023 Closed today

0–2°C

light snow

Address:
Eerikinkatu 36 / Kalevankatu 43,
Helsinki