Helsinki

Eini Knuutinen, Veera-Maija Murtola: Kevätpäiväntasaus

Eini Knuutinen, Veera-Maija Murtola: Kevätpäiväntasaus

Mar

17

Thu

13:00 – 20:00

-11–-7°C

scattered clouds

Kevätpäiväntasaus on kahden visuaalisen taiteilijan vuoropuhelu installaation muodossa. Kevätpäiväntasaus on kevään lisääntyvän valon ja menneen talven taitekohta, jossa kuolleet ja lakoontuneet kasvit ovat vielä läsnä, mutta samaan aikaan luonto valmistautuu kiihkeään kasvuun. Installaation materiaaleissa meitä on kiinnostanut ihmisen tekemän ja luonnon muovaaman metamorfoosi.

Installaation esilläolon ajankohta on sidoksissa aiheeseensa: tänä vuonna kevätpäiväntasaus sijoittuu sunnuntaille 20.3.2022, jolloin kutsumme näyttelyvieraita juhlistamaan alkavaa kevättä kanssamme installaation äärelle.

Eini Knuutisen(MA) tausta on tekstiilitaiteessa ja -muotoilussa, mutta hän käyttää monenlaisia tekniikoita ja materiaaleja töissään. Tällä hetkellä hän työstää kerätyistä luonnonmateriaaleista hauraita veistosmaisia pintoja ja muotoja.

Veera-Maija Murtola (MA) on taustaltaan skenografi, visuaalinen suunnittelija ja esitystaiteilija. Murtola toimii pääasiallisesti skenografina teatterin ja esitystaiteen kentällä, mutta itselähtöisen visuaalisen taiteen luominen on noussut hänen kiinnostuksen kohteekseen viime vuosina

Thu 17 Mar 2022 – 24 Mar 2022 13:00 – 20:00

-11–-7°C

scattered clouds

Address:
Kristianinkatu 16
00170 Helsinki