Helsinki

Hanne Ivars: DAKINIVOIMA

Hanne Ivars: DAKINIVOIMA

Mar

11

Fri

12:00 – 17:00

-11–-7°C

snow

Näyttelyni Galleria Forum Boxissa on syntynyt meditaatiota tutkimalla. Meditaation opinnot ovat johtaneet tiettyyn tyhjyyden ymmärtämiseen.
Tyhjyyden ilmaus on: Sinä et ole olemassa, mutta se ei tarkoita, ettet sinä olisi olemassa.

Ei ole pysyvää minää. Buddha opettaa: ”Muoto on tyhjä. Tyhjyys on muotoa”. Ei ole helppoa ymmärtää mitä tyhjyys on, käsitteellinen ajattelumme ei riitä. Koska mitään ei ole olemassa niin kuin uskomme, se tarkoittaa muun muassa sitä, että mikään ei ole pysyvää ja kaikki voi muuttua tai voidaan muuttaa.

Meditoija haluaa saavuttaa viisaan mielensä; sen joka tietää tai sen joka tarkkailee. Asiasta on eri ilmaisuja. Se on viisas mielemme, jonka aktivoimme meditaation kautta. Tämä viisas mieli on lähempänä meitä kuin luulemme; kaikilla on viisas mieli. Meditoija hyväksyy kaiken, mitä hänen mieleensä tulee. Esiin tulevat tunteet koetaan; se merkitsee myös vaikeita tunteita. Tunteiden kokeminen on tie kasvamiseen. Meditaatiossa pyritään ymmärtämään mieltä, ja meditaation kautta voi seurata kuinka tunteet ja ajatukset syntyvät tyhjyydestä ja katoavat tyhjyyteen.

Dakini on naispuolinen viisauden lähettiläs. Sana Dakini tarkoittaa taivaantanssijaaDakinivoima on naisellinen voima. Se on meissä kaikissa, sukupuolesta riippumatta. Meditaation avulla voi herättää Dakinivoiman. Dakinivoimalla saa tai voi saada suoran kosketuksen viisauden kanssa. Eli ihminen voi toimia kanavana viisauden ja ihmisten välillä. On mielenkiintoista, että Dakinivoima on naisellinen voimamme. Jos tämä luontainen feminiininen voimamme herätetään henkiin, myös se, miten kaikki tapahtuu tällä planeetallamme, näyttäisi hyvin erilaiselta.

Ihmisillä on tapana toimia ego edellä. On hyväksyttävämpää toimia ego mielessä kuin viisaassa mielessä. Tämä tarkoittaa, että ihmisen halut ja reaktiot vaikuttavat valintoihin. Ego katsoo maailmaa kaksijakoisesti; minä haluan. Tästä seuraa erillisyys muista ihmisistä ja maailmasta. Siellä missä viisas mieli etenee mikä on kaikille parhaaksi; kaikki on yhtä. Nämä mielet on helppo erottaa, tiedostaa, nähdä ja kokea meditaatiossa.

Aloin harjoittaa tiibetinbuddhalaisia meditaatioita 2013. Näyttelyn teokset kertovat meditatiivisista kokemuksistani ja henkisestä avautumisestani. Polkuni on maaginen ja ihmeellinen. Olen kokenut yhteyttä viisauteen, enkeleihin ja olen saanut kasvaa. Opettelen elämään Shantidevan kirjan The Way Of The Bodhisattva mukaan. Olen saanut harjoittaa Shamatha-Vipassana-Mahamudra- ja Dzogchen-meditaatioita. Retriiteissä olen oppinut erilaisia itseparantamisen tekniikoita.

Teokset ovat installaatioita, väri- ja valoanimaatioita sekä liikkuvia veistoksia. Performanssiteos kertoo Dakinivoimasta, ja se esitetään tiettyinä aikoina galleriassa.

Kuvataiteilija Hanne Ivars (1968) on valmistunut Kuvataideakatemiasta (KuM 1998). Ihmismieli, ihmisen henkinen ja sisäinen maailma ovat Ivarsin kiinnostuksen kohteena. Ivarsin teokset käsittelevät ihmiselämän syy- ja seuraussuhteita: kuka tai mikä ohjaa elämäämme? Ivarsin viimeisimmät yksityisnäyttelyt olivat esillä Galleria Sculptorissa (2017) ja Kluuvin Galleriassa (2014). Ivars on osallistunut näyttelyihin Galleria Lapinlahdessa ja Gyeonggi Museum of Modern Art Koreassa ja kokoelmakirja Power & Glory julkaistiin 2018.

Fri 11 Mar 2022 – 03 Apr 2022 12:00 – 17:00

-11–-7°C

snow

Address:
Ruoholahdenranta 3a
Helsinki, Finland