Helsinki

HELENA KAIKKONEN: AURINGON ALLA

HELENA KAIKKONEN: AURINGON ALLA

Aug

02

Wed

12:00 – 17:00

-6–-5°C

broken clouds

2.-20.8.2023

Auringon alla näyttelyn lähtökohtana ovat olleet elämän pienet ihmeet, onnen hetket ja toivo. Työskennellessäni ajan kulku, muistot väreistä, valosta, kesän kukat, vehreys, kuihtuminen ja katoavaisuus ovat kuljettaneet ajatuksia. Minulle tutut tekniikat ja materiaalit kuten esimerkiksi pellavakuitu, paperi, silkki, kasvien osat, lanka ja vanhojen teosteni osat ovat mukana näyttelyn töissä.
Materiaali on minulle merkityksellistä. Luonnosta keräämieni materiaalien löytöpaikka tai alkuperä, ajan jäljet, tuntu ja herkkyys saattavat vaikuttaa teoksen syntyyn ja sen sisältöön.

Näyttelyssä on mukana myös videoteos ” Kukkani sinä olet”. Teosta kuvattiin kotipihallani keväästä pitkälle syksyyn vuonna 2020.

Helena Kaikkonen on Oululainen tekstiili- ja kuvataiteilija. Hän valmistui tekstiilitaiteilijaksi Bergenistä Norjasta v.1992. Siitä lähtien hän on osallistunut kotimaisiin ja kansainvälisiin näyttelyihin, tehnyt julkisia teoksia, ympäristötaidetta, yhteisötaideprojekteja ja videoteoksia. Hänen teoksiaan on mm. Valtion taidekokoelmassa, Oulun taidemuseon kokoelmassa ja yksityisissä kokoelmissa. Kaikkonen työskentelee Pikisaaren Vanhassa Villatehtaassa Oulussa. Hän on Muu ry:n ja Oulun taiteilijaseuran jäsen. Hänelle myönnettiin ylimääräinen taiteilijaeläke tänä vuonna.

Kiitokset Taiteen edistämiskeskukselle näyttelyn tukemisesta.

Wed 02 Aug 2023 – 20 Aug 2023 12:00 – 17:00

-6–-5°C

broken clouds

Address:
Annankatu 12,
00120 Helsinki