Helsinki

Jan Anderzén: Kuulevinaan ajan virtaa

Jan Anderzén: Kuulevinaan ajan virtaa

Dec

02

Sat

10:00 – 18:00

2.–30.12.2023

Vallilan Panimon Gallerian seinille joulukuuksi rytmittyvä “Kuulevinaan ajan virtaa” nousee graafisen notaation perinteestä. Monialaisesti taidetta tekevää Jan Anderzénia ovat pitkään kiehtoneet graafisen notaation musiikkia hahmottelevat kuvat, omalakiset ohjeet ilmaisumuotojen kohtauspinnoissa.

“Kuulevinaan ajan virtaa” koostuu merkityksiltään moninaisista löydetyistä ja itse tehdyistä elementeistä, joista Anderzén kutoo seinälle toisteisen visuaalisen laulun. Teos kutsuu äänittelemään (äänittelyn ollessa myös kuvittelun kaltainen sisäinen tapahtuma), mutta sallii taiteen tapahtuvan sen äärellä muutenkin.

Näyttelyn nimi on muunnelma Viktor Rydbergin Tonttu-runon rivistä. “Kuulevinaan ajan virtaa” on toinen osa (“sävellys”) Anderzénin Helsinkiin talvella 2023–24 levittäytyvästä kolmiosaisesta teossarjasta. Ensimmäinen osa (“esitys”) toteutui Asbestos Art Spacen tiloissa marraskuussa ja kolmas osa (“tallenne”) koetaan Galleria Katariinassa 1.–24.3.2024.

Jan Anderzén on tamperelainen taiteilija, joka pyrkii pitämään taiteensa raikkaana opettelemalla ja kehittelemällä uusia tekemisen tapoja, reagoimalla muuttuviin teknologioihin ja pysymällä avoimena monenlaisille yhdessä tekemisen muodoille. Hän ajattelee taiteen toimintana, jossa piilee arvaamattomia voimia.

Kiitos Koneen Säätiölle työskentelyn tukemisesta.

Sat 02 Dec 2023 – 30 Dec 2023 10:00 – 18:00