Helsinki

Johanna Etelävirta: Toisella puolen

Johanna Etelävirta: Toisella puolen

Apr

27

Wed

11:00 – 17:00

-6–-3°C

snow

Näyttelyni Toisella puolen käsittelee aikaa, kun työskentelin laitoshuoltajana sairaalassa koronaosastolla kesällä 2021.

Laitostumisen prosessi sekä hierarkkiset valtasuhteet ja rakenteet olivat kysymyksiä mitkä kiinnostivat minua aloittaessani työskentelyn laitoshuoltajana. Työskentelyn aikana nousi esiin uusia kysymyksiä talouden rakenteista, luokkaeron käsitteestä sekä eristyksen eri muodoista sairaalamaailmassa ja yhteiskunnassa.

Taiteellinen työskentely on minulle tapa ajatella ja asettua maailmaan. Keho on minulle tärkein työväline. Muodonmuutos materiassa, muodossa, kehossa viehättävät minua suuresti. Niiden väliin jäävät tilat ja määrittelemättömyys vievät eteenpäin. Saavat minut jatkamaan.

Johanna Etelävirta

Johanna Etelävirta on Helsingissä työskentelevä kuvataiteilija, joka opiskelee Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa kolmannella vuosikurssilla maalauksen osastolla. Hänen työskentelynsä keskiössä on materiaalisuus, kehollisuus sekä asioiden välisyys. Etelävirran teoksia on mm. Suomen valtion taidekokoelmissa. Hän on Suomen Taidegraafikot ry:n sekä Espoon Kuvataiteilijat ry:n jäsen. Etelävirta toimii myös Toisissa tiloissa -esitystaidekollektiivissa. ”Toisella puolen” on Etelävirran ensimmäinen yksityisnäyttely.

Wed 27 Apr 2022 – 22 May 2022 11:00 – 17:00

-6–-3°C

snow

Address:
Pieni Roobertinkatu 10,
00130 Helsinki