Helsinki

KERÄILIJÄN KUVIOT

KERÄILIJÄN KUVIOT

Jan

04

Wed

11:00 – 17:00

12–14°C

few clouds

Teoksissani käytän populaarikuvaston maailmaa yhdistäen sitä omakohtaisiin kokemuksiin, viittauksiin taidehistoriaan, luontokuvaukseen jne. Yhdistellen näin ylevää ja kitschiä pyrin tavoittamaan universaalin kuvien virran, joka tuttuine elementteineen koskettaa monia.

Taidegrafiikan painomenetelmät tukevat aihemaailmaani, sillä grafiikan historia liittyy vahvasti käyttökuvaan ja toisintoihin.

Osa näyttelyteoksista kuuluu sarjaan Keräilijän kuviot, jossa olen dokumentoinut vintagekokoelmaani. Ihmisen halu keräilyyn voi myös määritellä laajemmin yksilön olemusta; Millaisen kuvan hän haluaa itsestään luoda ja millaisissa samanhenkisten ryhmissä hän jakaa harrastustaan. Kyse on myös päähänpinttymistä ja uuden tarpeen luomisesta, kun yksi tarve on tyydytetty. Kevyesti ajatellen ihmisellä on halu saavuttaa mielihyvää ja nauttia kauneudesta eri keinoin.

Kiinnostavaa on myös ideoiden kierrättäminen. Joskus kankaan kuvio voi olla lainattu historiasta, eri kulttuurien käyttämistä kuvioista, ja se muokataan tietyn ajan mukaiseen muotikäyttöön. Minä taiteilijana ja keräilijänä vien sen taas eteenpäin ja muokkaan siitä teoksen, jolla on oma merkityksensä. 

Teossarjaan olen ottanut vaikutteita asetelmataiteesta ja muun muassa antiikin veistoksista, jotka ovat kietoutuneet kankaaseen. Nyt mallina olen minä itse ja kangas, johon kietoudun, on kotimme keittiön verhot.

 Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

Wed 04 Jan 2023 – 29 Jan 2023 11:00 – 17:00

12–14°C

few clouds

Address:
Kalevankatu 15,
00100 Helsinki