Helsinki

Kotini jossain

Kotini jossain

Jan

12

Fri

11:00 – 18:00

-2–0°C

clear sky

Koti on yksi keskeisimpiä ihmisen identiteetin rakentumisen paikkoja. Usein koti käsitteenä viittaa turvallisuuteen, lämpöön ja rauhaan, mutta kotiin voi liittyä myös esimerkiksi turvattomuuden ja kuulumattomuuden tunteita. Kokemus kodista ja sen merkitykset muodostuvat aina yksilöllisesti – koti merkitsee jokaiselle eri asioita.

Artsin näyttely “Kotini jossain” tarkastelee kodin merkityksiä eri näkökulmien kautta. Näyttelyn teosten teemoina ovat muun muassa siirtolaisuus ja pakolaisuus, perhesuhteet sekä kodin tila ja esineistö. Näyttely herättää pohtimaan, mitä kodilla tarkoitetaan ja mitkä tekijät muodostavat kodin. Onko koti aina konkreettinen paikka, vai voisiko se olla myös mielentila?

Näyttely on koottu pääosin Vantaan kaupungin taidekokoelmasta. Kokoelmateosten lisäksi näyttelyn teemaa täydentää muutama kutsuttu taiteilija. Näyttelyssä on mukana myös ”Suomen tarinat –Historiakulttuuri, taide ja muuttuva kansalaisuus” -hankkeen myötä valittu taiteilija, ukrainalainen multimediataiteilija Spartak Khachanov. Lue lisää hankkeesta.

Vantaalla myös julkinen taide luo kodin ja paikkaan kuulumisen tuntua. Osana näyttelyä esitellään vantaalaisten itse valitsemia julkisen taiteen teoksia, jotka ovat tuoneet kaupunkilaisten elämään muistoja ja merkityksiä.

Näyttely on osa Vantaan kaupungin 50-juhlavuoden ohjelmistoa. Kaupungin juhlavuoden teemana on ”Kotona Vantaalla”.

Näyttelyn taiteilijat:
Wäinö Aaltonen, Ilppo Alho, Baran Caginli, Mirza Cizmic, EGS, Eila Ekman-Björkman, Ida Sofia Fleming, Radoslaw Gryta, Hulda Hákon, Marjatta Hanhijoki, Reino Harsti, Viljami Heinonen, Outi Heiskanen, Pentti Kaskipuro, Spartak Khachanov, Tuomo Klemi, Markus Konttinen, Viktor Kuusela, Harri Larjosto, Kuutti Lavonen, Jukka Lehtinen, Elina Länsman, Maisa Majakka, Olavi Martikainen, Saana Murtti, Jaakko Niemelä, Tapio Nyyssönen, Eeva Peura, Marja Pirilä, Jorma Puranen, Kari Pärssinen, Topi Ruotsalainen, Heli Salonen, Minna Sjöholm, Maria Stereo, Anne Tamminen, Jukka Vikberg.

Ida Sofia Flemingin teokseen kuuluu performansseja, jotka järjestetään 9.3., 11.4., 15.5. ja 1.9.2024.

Näyttelyyn järjestetään kaikille avoin näyttelyjohdanto torstaisin klo 17. Lue lisää näyttelyjohdannoista.

Fri 12 Jan 2024 – 01 Sep 2024 11:00 – 18:00

-2–0°C

clear sky

Address:
Myyrmäkitalo, Paalutori 3,
01600 Vantaa