Helsinki

Meet the Author #20: Fatma Aydemir

Meet the Author #20: Fatma Aydemir

Sep

13

Tue

05:59 – 05:59

Online Event

Dschinns Meillä on ilo toivottaa teidät tervetulleiksi ensimmäiseen Meet the Author -tapahtumaan kesätauon jälkeen. Vieraanamme on Fatma Aydemir, jonka romaania Dschinns suosittelemme lämpimästi. Vietitpä kesäsi sitten rannalla, parvekkeella tai toimistossa, tämä kirja saa heti unohtamaan, mitä ympärillä tapahtuu.

Toivotamme myös Shayan Riazin tervetulleeksi: hän moderoi keskustelun Fatma Aydemirin kanssa. Shayan Riaz on opiskellut elokuvatutkimusta ja kulttuurijournalismia ja toimii kulttuurikasvatuksen projektipäällikkönä Hampurin Goethe-Institutissa. Riaz haastatteli Fatma Aydemiria Qantara.de-sivustolle jo kesäkuussa, voit lukea haastattelun täältä

Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan verkkotapahtumaan, eikä kirjan lukeminen ole edellytys. Osallistuminen on maksutonta, ja keskustelu käydään saksaksi.

DSCHINNS

Ehkä perhe on vain tarinoiden ja tarinoiden ja tarinoiden rakennelma. Mutta mitä niissä olevat tyhjiöt, vaikeneminen, sitten tarkoittavat?

Hüseyin on työskennellyt Saksassa kolmekymmentä vuotta, ja nyt hän vihdoin toteuttaa unelmansa: omistusasunto Istanbulissa. Mutta hän kuolee sydänkohtaukseen muuttopäivänä. Hänen perheensä matkustaa Saksasta hautajaisiin. Fatma Aydemirin suuri yhteiskunnallinen romaani kertoo kuudesta pohjimmiltaan erilaisesta ihmisestä, jotka sattuvat olemaan sukua toisilleen. Heillä kaikilla on omat kantamuksensa: salaisuuksia, toiveita, haavoja. Heitä yhdistää kuitenkin tunne, että joku tarkkailee heitä Hüseyinin asunnossa. Dschinns on täynnä voimaa ja kauneutta, ja se esittää kysymyksen perheestä rakenteena, katsoen syvälle menneiden vuosikymmenten historiaan ja kauas tulevaisuuteen.

Fatma Aydemir

Fatma Aydemir, 2021 © Sibylle Fendt Fatma Aydemir syntyi Karlsruhessa vuonna 1986. Hän asuu Berliinissä ja on taz-julkaisun kolumnisti ja toimittaja.

Hänen esikoisromaaninsa Ellbogen julkaistiin Hanserin kustantamana vuonna 2017, joka palkittiin Klaus Michael Kühne -palkinnolla ja Franz Hessel -palkinnolla. Vuonna 2019 hän toimitti yhdessä Hengameh Yaghoobifarahin kanssa antologian Eure Heimat ist unser Albtraum. Hänen toinen romaaninsa Dschinns (Hanser, 2022) sai Robert Gernhardt -palkinnon.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä  Anmeldung Meet the Author #20

Saat ilmoittautumisen jälkeen linkin Zoom-tapahtumaan.

Kuka voi osallistua?

Jokainen, joka haluaa lukea ja tutustua saksankieliseen kirjallisuuteen, tavata kirjailijoita ja jakaa lukukokemuksiaan muiden kanssa – vaikket olisi vielä lukenut kirjaa. Kirjakerhon kieli on saksa. Kaikilla osallistujilla tulee olla riittävä kielitaito lukea ja keskustella saksaksi.

Tekniset vaatimukset

Käytämme tapaamisessa Zoomia. Suosittelemme kuulokkeiden käyttöä, sillä kaiuttimet voivat luoda häiritseviä kaikuefektejä. Osallistuminen on mahdollista PC:llä, Macilla, iPadilla, iPhonella tai Android-laitteella. Osallistuaksesi seuraa vain linkkiä, jonka lähetämme sinulle rekisteröitymisen jälkeen.

Tue 13 Sep 2022 Closed today