Helsinki

Minna Lehtimäki: About the Void

Minna Lehtimäki: About the Void

May

21

Sat

12:00 – 17:00

12–14°C

few clouds

Sarja 1
Koti / Home

Näkyvään maailmaan piilotettu tyhjyyden kokemus. Tilojen lomittuminen katsojan silmissä, mielessä. Kuvaus siitä miten toinen näkee tämän tyhjyyden kauneuden, toinen ohittaa. Pandemia ajoi minut pakoon tähän tyhjyyteen. Minä olen siellä suojassa.

Hyvää matkaa Susanna Majuri.

Sarja 2
Naisen muotokuva / Portrait of a woman

Punainen väri symboloi naiseutta, sen olemisen, elämisen ja kokemisen vaikeutta. Väri liikkuu sallitun ja sallimattoman välimaastossa koitellen katsojan rajoja. Tämä on kertomus oikeudesta elää toisin, valittu ja valitsematon upotettuna väriin ja ilmaisuun.

Tapani tulkita ympäröivää maailmaa perustuu omaan sisäiseen dialogiin. Psykologinen tulkinta lienee taiteenkatsojien käyttämä termi asiasta. Minä kuvaan tunteita, kokemuksia, tiedostamattomia ja tiedostettuja. Arkea ja olevaa, maailmaa, mielikuvitusta ja kaukaisuutta. Jos kuvani pitää laittaa johonkin lokeroon, se lienee surrealismi ja rakennettu kuva. En halua selittää kuviani liikaa auki, vaan annan aina katsojan mielen matkustaa omia polkujaan kuvieni ääressä. Jokainen tulkinta on omansa ja arvokas sinällään.

Toimin luovan valokuvauksen opettajana ja vahvuuksiani on aukaista kuvaajien solmut oman luovuuden suhteen. Oppilaideni töitä on esillä Richardinkadun kirjaston kolmannen kerroksen Käytävägalleriassa toukokuun 2022 ajan.

Sat 21 May 2022 – 09 Jun 2022 12:00 – 17:00

12–14°C

few clouds

Address:
Annankatu 16,
00120 Helsinki