Helsinki

MOLLY MOONSTONE

MOLLY MOONSTONE

Jun

03

Sat

12:00 – 16:00

-7–-5°C

snow

THE ODD GIRL 
03.06 – 22.06.2023

Molly Moonstone
The Odd Girl / Outo tyttö
03.06 – 22.06.2023 | Galleria G12

”Idea tälle näyttelykokonaisuudelle lähti jo pidemmän aikaa mielessäni olleesta ajatuksesta, että haluan tehdä selkeän isomman yhden näyttelykokonaisuuden. Kun minulle ehdotettiin näyttelyä, missä teokset kertoisivat minusta ja elämästäni, niin tämä ajatus selkiintyi ja ideoita ja aiheita teoksiin alkoi tulvimaan.

Olen jo useamman vuoden kuvannut itseäni teoksissani, joskus hyvin selkeästi joskus piilotetusti. Ammennan usein aiheet teoksiini suoraan omasta elämästäni ja omasta tunnemaailmastani, siitä miten minä näen ja koen asiat. Ja siitä miten koen, että muut näkevät minut. Jo hyvin pienestä pitäen se ”oudon tytön” leima on ollut otsassani ja määritellyt sitä kuka olen. Nuorena se leima tuntui taakalta ja joltain mikä aina erotti minut muista ja esti kuulumasta joukkoon. Mutta mitä vanhemmaksi tässä on tullut, sitä ylpeämmin olen oppinut tuota leimaa kantamaan. Nykyään se on minulle enemmänkin kruunu päässäni kuin häpeäleima.”

Erakkoluonteeni, rakkauteni kauhuun ja inhoni kesää ja aurinkoa kohtaan ovat mm. niitä outoja minua hyvinkin kuvaavia asioita, joita näissä teoksissa tuon esille. Ja samaan aikaan kun haluan erakkona vetäytyä piiloon kaikilta, niin rakastan parrasvaloja ja estradeja ja haluan kaikkien näkevän minut.

Viimeisimpiin teoksiini alkoi omakuvan sijaan muodostumaan hyvin 50-lukumaisia Playboy pinup kuvia. Se on vähän kuin kotiinpaluu, sillä niistä kuvista rakkauteni maalata naisia ja naisvartaloita on lähtenyt. Ja niihin kuviin aina palaan. Ympyrä sulkeutuu tälläkin kertaa.

SAANA KOSKINEN alias MOLLY MOONSTONE

Molly Moonstone (s.1982) on monipuolinen artisti, joka on burleskin lisäksi tullut tunnetuksi niin ympäri maailmaa esiintyneenä laulajana kuin kuvataiteilijanakin.

Viimeisen 10 vuoden aikana Moonstonen teoksia on ollut esillä mm. Helsingin Tiketti Galleriassa, Kroatiassa, Las Vegasissa, Walt Disney Family Museumissa, Hyvinkään Kaupunginmuseossa sekä kahdessa Tiki Oasis ryhmänäyttelyssä Scottsdalessa, Arizonassa ja San Diegossa, Kalifornia.

Moonstone on itseoppinut kuvataiteilija. Hän asuu ja työskentelee Helsingin Kalliossa.

Lämminhenkisten akryylimaalausten teemat tulevat Moonstonelle läheisistä pinupin, Disneyn, sarjakuvien, supersankareiden, burleskin ja vintagen maailmoista. Tarinallisissa teoksissa loistavat kirkkaat värit, romantiikka, erotiikka, rakkaus ja lämpö sekä ripaus halloweenin taikaa. Populaarikulttuurista tunnistettavat tilat ja hahmot yhdistyvät villiin ja eksoottiseen, arkiseen ja juhlaan, burleskitanssijoihin ja tiikereihin. Moonstone on tullut erityisesti tunnetuksi muodokkaista naisfiguureistaan, joiden kehot huokuvat vaarallisia kurveja ja sensuellia aistikkuutta.

Molly Moonstone tuli aikoinaan tunnetuksi Miss Saana & The Missionaries yhtyeen keulahahmona ja laulajana. Vuodesta 2013 lähtien hänet on tunnettu taiteilijanimellä Molly Moonstone.

Sat 03 Jun 2023 – 22 Jun 2023 12:00 – 16:00

-7–-5°C

snow

Address:
Annankatu 16,
00120 Helsinki