Helsinki

NIINA HILTUNEN: Todellisuuksia

NIINA HILTUNEN: Todellisuuksia

Jan

07

Sat

12:00 – 16:00

-11–-7°C

snow

7. – 26.1.2023 | Galleria G12

Horjuva, hajonnut, sirpaloitunut. Yhteys katkennut. Ajatusten kiihtyvä vuoristorata. Levennyt laajakaista, joka etsii yhteyttä. Viiltävä ääni pakenee kosketusta. Epävireinen ajatus etsii oikeaa melodiaa.

– Niina Hiltunen, 2022

Todellisuuksia -näyttelyn teoksissa Niina Hiltunen tarkastelee mielen säröytymistä ja siihen liittyviä kysymyksiä tekstiilitaiteen keinoin yhdistämällä odottamattomia, uudenlaisia materiaaleja perinteisiin kudonta- ja lankatekniikoihin. Teosten materiaalina on käytetty usein pehmeäksi ja turvalliseksi miellettyä tekstiilimateriaalia, mutta myös valoa heijastavia, metallinhohtoisia, käytettyjä sellon ja kontrabasson kieliä sekä näiden yhdistelmiä.

Kolmiulotteiset, abstraktit tekstiiliteokset pyrkivät antamaan fyysisen muodon mielen sisäisille pohdinnoille ja tapahtumille. Teosten aiheina ovat muun muassa loogisuuden ja irrationaalisuuden rajapinnat, kaaoksen ja järjestyksen suhdeMitä on todellisuus ja kenen se on? Onko todellisuus yhteinen ja jaettu? Voiko toisen todellisuuteen nähdä?

Näyttelyn teokset ovat uusia teoksia vuodelta 2022 ja ne on valmistettu juuri tähän näyttelykokonaisuuteen.

Työskentelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus sekä Tampereen Filharmonisen orkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin ja Radion sinfoniaorkesterin muusikot.

Sat 07 Jan 2023 – 26 Jan 2023 12:00 – 16:00

-11–-7°C

snow

Address:
Annankatu 16,
00120 Helsinki