Helsinki

Onko vihdoin väliinputoajien vuoro? Sosiaaliturvauudistus ja taiteilijat -seminaari

Onko vihdoin väliinputoajien vuoro? Sosiaaliturvauudistus ja taiteilijat -seminaari

Jun

03

Fri

04:21 – 04:21

-4–-3°C

light snow

3.6.2022

Tilaisuuden puheenvuoroissa tarkastellaan parhaillaan käynnissä olevaa sosiaaliturvauudistusta ja sosiaaliturvan eri malleja kuvataiteilijan näkökulmasta. Paneelikeskustelussa kuullaan sosiaaliturvakomitean jäseninä toimivia kansanedustajia.

Tervetuloa Suomen Taiteilijaseuran seminaariin kuulemaan ja keskustelemaan taiteilijoiden sosiaaliturvan haasteista ja ratkaisuista perjantaina 3.6.2022 klo 10.30–12.00. Tilaisuus järjestetään Nykytaiteen museo Kiasman seminaaritilassa (1. krs), osoite Mannerheiminaukio 2, 00100 Helsinki.

Tilaisuuden puheenvuoroissa tarkastellaan parhaillaan käynnissä olevaa sosiaaliturvauudistusta ja sosiaaliturvan eri malleja kuvataiteilijan näkökulmasta. Taiteilijat ja itsensätyöllistäjät ovat pitkään olleet sosiaaliturvajärjestelmän väliinputoajia luovien apurahojen, palkkatulojen, yrittäjyyden ja sosiaaliturvan välimaastoissa. Voidaanko sosiaaliturvauudistukselta odottaa selkeämpää järjestelmää? Mitä ratkaisuja itsensätyöllistäjien ja taiteilijoiden sosiaaliturvaan on?
 

OHJELMA

10.30 Tervetulosanat, Suomen Taiteilijaseuran va. toiminnanjohtaja Annu Kemppainen

10.40 Erikoistutkija Minna Ruusuvirta, Cupore:
Turvattu toimeentulo on taiteilijoiden laajasti jakama tulevaisuuden toive. Poimintoja Taiteen ja kulttuurin barometrista.

Kysymyksiä ja kommentteja

11.15 Paneelikeskustelu: Taiteilijan toimeentulo ja sosiaaliturvauudistus

Lavalla kansanedustajat, sosiaaliturvakomitean jäsenet: Tarja Filatov (sd.) ja Bella Forsgrén (vihr.) sekä Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtaja Teemu Mäki. Paneelikeskustelun juontaa Suomen Taiteilijaseuran va. toiminnanjohtaja Annu Kemppainen.

12.00 Tilaisuus päättyy


Tilaisuus on avoin, ja siihen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.


Yhteyshenkilö:
Suomen Taiteilijaseuran viestintäpäällikkö Hanna Hannus
hanna.hannus@artists.fi, 050 307 2127

Fri 03 Jun 2022 Closed today

-4–-3°C

light snow

Address:
Iso Roobertinkatu 3–5 A 22
00120 Helsinki