Helsinki

Tarja Pudas-Jounila: Living Between two Worlds

Tarja Pudas-Jounila: Living Between two Worlds

Oct

01

Sat

12:00 – 16:00

-11–-7°C

snow

01.10 – 20.10.2022

Maalausteni villi puoli kumpuaa suuresta vapauden kaipuustani ja halusta irtautua kaikista turhista säännöistä ja ohjeistuksista. Herkästi innostuva lapsi minussa haluaa elää elämäänsä riemukkaasti ja rakastaen värikyläisessä maailmassa. Toisaalta aikuinen matemaatikko minussa kaipaa järjestystä, logiikkaa ja suunnitelmallisuutta. Nämä kaksi pyrkimystä näkyvät maalausprosessissani, siinä miten alun iloisen kaaos kesyttyy lopun loogiseen järjestykseen.

Kaikki näyttelyni teokset ovat syntyneet aikana, jolloin asuin vielä Uudessa-Seelannissa ja elin elämääni konkreettisestikin kahden hyvin erilaisen maailman välissä.

Tarja Pudas-Jounila, 2022

Tarja Pudas-Jounila on espoolainen maalari, jonka taiteellinen tuotanto on saanut sysäyksensä sinä aikana, kun hän asui Uudessa-Seelannissa vuosina 2017–2021. Uudessa-Seelannissa Tarja oli paikallisen taiteilijan yksityisoppilaana ja loi oman abstraktin maalaustyylinsä, jossa alun lapsenomaisen kaaoksen ja väri-iloittelun jälkeen hän ”kesyttää” työnsä graafisilla elementeillä, erilaisilla viivoilla ja pilkuilla. Pyrkimys kaaoksen jälkeiseen järjestykseen juontaa Tarjan matemaatikon koulutuksesta, jossa loogisuus ja järki ovat keskiössä. Vastavoimana tälle matemaatikolle itsessään, Tarjan maalausprosessi on hyvin intuitiivinen ja spontaani ilman mitään ennakkosuunnittelua, joten lopputulos on aina iloinen yllätys myös hänelle itselleen. Tällä hetkellä Tarja työskentelee työhuoneellaan Espooartin tiloissa Aurora-keskuksessa.

Sat 01 Oct 2022 – 20 Oct 2022 12:00 – 16:00

-11–-7°C

snow

Address:
Annankatu 16,
00120 Helsinki