Helsinki

Tietoturva ja tiedostojen tallentaminen -webinaari

Tietoturva ja tiedostojen tallentaminen -webinaari

May

03

Wed

08:41 – 08:41

9–13°C

few clouds

Online Event

Mitä helppoja ja halpoja ratkaisuja on tietoturvan parantamiseksi? Mitkä ovat yleisimpiä virheitä, joita ihmiset tekevät tiedostojen tallentamisessa? Ovatko pilvipalvelut turvallisia? Miten voin taata teostiedostoni säilymisen, kun en enää ole itse niitä hoitamassa?
Näihin ja moneen muuhun tietoturvaa ja tiedostojen oikeaoppista tallentamista koskevaan kysymykseen kuullaan vastauksia Tietoturva ja tiedostojen tallentaminen -webinaarissa.

Puheenvuorojen jälkeen on varattu aikaa kuulijoiden kysymyksille, joten voit myös esittää sinua askarruttaneet kysymykset asiantunteville puhujillemme.

Webinaari on suomenkielinen ja osallistujille maksuton.

Tilaisuuden järjestää suomalaisen mediataiteen keskus AV-arkki ja sitä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

Kaikille ilmottautuneille lähetetään osallistumislinkki ennen tapahtuman alkua.

Tervetuloa! Toivomme visuaalisten taiteiden aloilta runsasta osallistumista!

Ohjelma

13.00 Matias Mesiä, tietoturva-asiantuntija, Kyberturvallisuuskeskus

Kyberturvallisuuskeskus kehittää ja valvoo viestintäverkkojen ja -palveluiden toimintavarmuutta ja turvallisuutta ja tuottaa tietoturvallisuuden tilannekuvaa. Kyberturvallisuuskeskus on Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin alainen yksikkö, joka tuottaa myös tietoturvaohjeita yksityishenkilöille, yrityksille ja tietoturva-ammattilaisille
Puheenvuorossaan tietoturva-asiantuntija Matias Mesiä käy läpi tärkeimpiä tietoturvaohjeita yksityishenkilöille ja pienille organisaatiolle Kyberturvallisuuskeskukselle ilmoitettujen esimerkkitapausten avulla. Hän myös esittelee Kyberturvallisuuskeskuksen tuottamia palveluita, joita voivat hyödyntää kaikki tavallisista kansalaisista lähtien.

14.00 Laura Kankaala, kyberuhkatiedustelun asiantuntija, F-secure

Laura Kankaala on kyberuhkatiedustelu ja tietoturva-asiantuntija, hakkeri ja puhuja. Laura on tullut tutuksi muun muassa YLEn televisiosarjasta Team Whack, jossa hän kahden kaverinsa kanssa paljastaa tietoturva-aukkoja henkilön tietoturvassa, autoissa, älylaitteissa ja jopa pelistriimistä. Tämän lisäksi Laura on tehnyt YLEn kanssa Hakkerin tietoiskut -sarjaa, jossa käsitellään lyhyesti ja ytimekkäästi polttavia tietoturvailmiöitä ja asioita.
Laura on työskennellyt tietoturvakonsulttina suomalaisissa yrityksissä kuten KPMG ja WithSecure. Nykyään hän vetää kyberuhkatiedustelua F-Securella. Puheenvuorossaan hän käsittelee mm erilaisten pilvipalveluiden turvallisuutta, verkossa olevan tiedon poistamista ja sitä, miten toimia, jotta teostiedostosi voivat säilyä, kun et enää itse ole niitä hoitamassa.

15.00 Teemu Lehto, aikatutkija

Teemu Lehto on toiminut kymmeniä vuosia taiteen kentällä konsultoiden lukuisia taidealan organisaatiota niiden tietojärjestelmien ja teknisten ratkaisujen suhteen. Hän ymmärtää pienten taideorganisaatioiden ja taiteilijoiden todellisuutta ja omaa poikkeuksellisen laajan tiedon siitä, miten tietoturvaa ja tiedostojen tallentamisesta kentällä hoidetaan.
Puheenvuorossaan hän esittelee taidekentän toimintakulttuurissa usein esiintyviä ongelmia tietojen tallentamisen ja tietoturvan suhteen – myös case-esimerkkien kautta.

Webinaarin moderaattorina toimii Kati Åberg
Tervetuloa!

Wed 03 May 2023 Closed today

9–13°C

few clouds

Address:
Tallberginkatu 1 C 76
00180 Helsinki