Helsinki

Anna-Kaisa Haanaho, Leena Hyttinen: Dikotomia

Anna-Kaisa Haanaho, Leena Hyttinen: Dikotomia

Feb

18

Sat

12:00 – 16:00

11–16°C

scattered clouds

Dikotomia on kahden taiteilijan yhteisnäyttely, joka muodostuu keraamisten pienoisveistosten kokoelmasta.

Näyttelyteoksissa käsitellään ruman ja kauniin suhdetta ja kaksijakoisuutta niin muotojen, värien kuin pintarakenteiden kautta, esimerkiksi kääntäen ikävät väriassosiaatiot visuaalisesti esteettisiksi kokonaisuuksiksi. Keraamiset pienoisveistokset on valmistettu taiteilijoiden keskinäisessä dialogissa, ja ne esitellään galleriassa rinnakkain ja lomittain.

ANNA-KAISA HAANAHO

on kansainvälisesti suuntautunut keramiikkataiteilija, joka työskentelee sekä perinteisin että kokeellisin tekniikoin studiollaan Hämeenlinnassa sekä taiteilijaresidensseissä ulkomailla. Haanaho työskentelee intuitiivisesti ja kokeilevasti leikkien saven mahdollisuuksilla, ja hänen suuri inspiraationsa lähde usein onkin materiaalipohjainen kokeilu. Teoksissaan hän kuvaa usein erilaisia jälkiä, jäljen jättämisen tapoja ja muutosprosesseja.

Haanaho on osallistunut useisiin näyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla vuodesta 2014 lähtien. Hänen teoksiaan on ollut esillä mm. Cellen linnassa Saksassa vuonna 2022, Galateea Contemporary Art -galleriassa Bukarestissa 2021 ja Japanissa Iwami Ginzanin Unescon maailmanperintökohteessa 2020. Haanahon teoksia löytyy sekä Suomen Valtion taidekokoelmasta, Guldagergaard International Ceramic Research Centerin kokoelmasta, Brita Maria Renlundin muistorahaston kokoelmasta sekä yksityiskokoelmista Suomessa ja ulkomailla. Haanaho on mukana kutsuttuna taiteilijana vuonna 2020 julkaistussa Michelangelo Foundationin Homo Faber -verkkogalleriassa, jossa esitellään muotoilun ja taidekäsityön huippunimiä ympäri Eurooppaa.

LEENA HYTTINEN

on tamperelainen lasi- ja keramiikkataiteilija. Hänen taiteellinen työskentelynsä pohjautuu pitkälti sekä ympäristön että sisäisen maailman tarkkailuun. Aiemmissa teoksissaan hän on käsitellyt erityisesti maisemaa ja sen havainnointia katsoja- kokijana ja pyrkinyt kuvastamaan havainnoinnin hetkellisyyttä ja jatkuvaa liikettä. Havainnointi ja introspektio ovatkin jatkuvasti läsnä hänen työskentelyssään. Viime aikoina hän on tutkinut teoksissaan erilaisia kontakteja ja verkostoja niin konseptina kuin teosten rakenteissa sekä leikitellyt eri materiaaliyhdistelmillä. Hyttisen töitä on ollut esillä mm. Tampereella Galleria Rajatilassa, Helsingissä HAA Galleriassa sekä Oulussa Galleria 5:ssä. Hän on ollut myös mukana kutsuttuna taiteilijana Cluster Crafts -verkkoyhteisössä, joka esittelee muotoilun ja taidekäsityön kansainvälisiä nousevia kykyjä.

Näyttelyä ja työskentelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskuksen Hämeen taidetoimikunta sekä Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahasto.

Sat 18 Feb 2023 – 09 Mar 2023 12:00 – 16:00

11–16°C

scattered clouds

Address:
Annankatu 16,
00120 Helsinki