Helsinki

Anu Saari: Unelmia – Daydreams

Anu Saari: Unelmia – Daydreams

Feb

17

Fri

07:56 – 07:56

10–15°C

clear sky

17.2.2023 – 25.3.2023

Näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 16.2. klo 18-20. Musiikkia esittää illan aikana Tähtitie. Lämpimästi tervetuloa unelmoimaan kanssamme.

Muotoilija, kuvittaja Anu Saaren Unelmia-projekti kutsuu yleisöä unelmoimaan. Kaikki sai alkunsa Saaren pitkäaikaisesta haaveesta kuvittaa vapaasti ja pitää oma näyttely Japanissa. Kun tämä toteutui, halusi Saari laittaa hyvän kiertoon. Syntyi idea muiden ihmisten haaveiden visualisoinnista: dialogisesta konseptista, jossa kuvittaja rakentaa näyttelyn vieraiden unelmista aina seuraavan näyttelyn. Tähän mennessä kuvittaja on kerännyt ihmisiltä jo satoja unelmia. Hän kokee sen muuttaneen käsityksiään unelmoimisesta. 

Saaren mukaan ihmisissä on paljon sellaista hyvyyttä, toiveikkuutta ja potentiaalia, mikä ei näy arjessa eikä mediassa. Unelmia-projekti auttaa tekemään tätä hyvää näkyväksi. Jokainen projektin näyttely on erilainen, myös tekniikka ja kuvitustyyli muuttuvat. Uusimman näyttelyn tyyli on syntynyt risografia-kokeilujen kautta. Teosten materiaaleina on käytetty kierrätyspaperia, soijapohjaista painomustetta ja biohajoavaa luonnonkumia. Galleria Kuvituksessa nähdään Unelmia-projektin neljäs näyttely. Projektia ovat vuosien varrella tukeneet Kuvittajat ry, Grafia, Ornamo ja Taiteen edistämiskeskus.

anusaari.com

Fri 17 Feb 2023 – 25 Mar 2023 Closed today

10–15°C

clear sky

Address:
Hämeentie 28,
Helsinki