Helsinki

Aura Latva-Somppi: Työkengät/Workshoes

Aura Latva-Somppi: Työkengät/Workshoes

Apr

12

Tue

09:54 – 09:54

-11–-7°C

scattered clouds

” ’Minä’ en ole koskaan yhtäpitävä kuvani kanssa, sillä kuva on raskas, liikkumaton, itsepäinen (siksi yhteiskunta luottaa siihen) ja ”minä” kevyt, jakaantunut, hajallaan; kultakalan tavoin en pysy paikallani…” (Roland Barthes)

Olen kenkä ja katson kuvaani. Kuva todistaa minun olevan olemassa, elossa, mutta viitaten menneeseen väittää minun olevan kuollut. Missä olen? Mitä tapahtui? Muistan, että astuin saviselta laatalta pimeään uunihuoneeseen ja muistan, miten astuin ulos uudenlaisena. Olin kiiltävä, halkeillut, olin levinnyt ja kadonnut, puskin ulos laatasta ja upposin sen pinnan alle. Harjoittelin luopumista ja antauduin muuttumiselle. Kuvani on fragmentti tapahtumista, mutta olen yhä täällä (odotan naulakolla).

Näytteillä oleva teospari Työkengät (Pimeä Huone) ja Työkengät (Valoisa Huone) on osa Latva-Sompin Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Contemporary Design-linjan taiteen maisterityön taiteellista produktiota. Latva-Somppi tutkii opinnäytteessään prosessin katkoksellista muuttumista, materiaalin ja tekijän intention välistä dramaturgiaa ja luopumisen merkitystä.

Aura Latva-Somppi (1995) on helsinkiläissyntyinen kuvataiteilija. Hänen taiteellisen työskentelynsä keskiössä myrskyää innostuminen, yllättyminen, liikuttuminen, vilpittömyys ja hassuttelu kun hän materiaalin kautta jäsentelee ajatuksiaan. Keramiikassa Latva-Somppia kiehtoo sen kulttuurihistoriallisesti vakiintuneen aseman mahdollistamat viittaukset eri ilmiöihin sekä jatkuvasti yllättävä ja kujeiluun taipuvainen luonne. Hänen teoksiaan on ollut esillä mm. Amos Rexissä, Helsinki Design Weekillä, Lokal-galleriassa, Glass-House Helsingissä, Kosminen-galleriassa ja Kulttuurihallissa.

Avajaiset:

12.4. 18-22

Tue 12 Apr 2022 – 14 Apr 2022 Closed today

-11–-7°C

scattered clouds

Address:
Kristianinkatu 16
00170 Helsinki