Helsinki

Final Cut Pro –editointiohjelman rakenne ja perustoiminnot

Final Cut Pro –editointiohjelman rakenne ja perustoiminnot

Aug

04

Thu

08:28 – 08:28

0–1°C

overcast clouds

Online Event

Torstaina 4.8.2022 klo 17.00-20.00

Työpajan vetäjä: Hannu Kärenlampi
Aika: to 4.8. klo 17.00-20.00
Paikka: Zoom
MUU ry:n jäsenille ilmainen, ei-jäsenille 15€.

Työpaja toteutetaan kahtena noin 1,5 tunnin mittaisena jaksona, ja välissä on lyhyt tauko.

Zoom alustalla toteutettavassa online-työpajassa käydään läpi Final Cut Pro –editointiohjelman rakennetta ja perustoimintoja.
Työpajan aiheita: projektin luominen, työskentely timelinella sekä valmiin teoksen eksportointi.
Final Cut Pro -ohjelma on Applen videon leikkausohjelma, joka toimii Mac-tietokoneissa.Työpaja on tarkoitettu aloittelijoille ja vähän ohjelmaa jo käyttäneille.

Työpajaa varten tarvitset tietokoneellesi ladatun Final Cut Pro -ohjelman sekä netistä ladattavan ilmaisen Zoom-ohjelman.
Jos sinulla ei ole Final Cut Pro ohjelmaa, voit ladata Applen sivuilta 90-päivän koeversion koneellesi täältä: https://www.apple.com/final-cut-pro/trial/. Kannattaa ladata ja asentaa ohjelma vähintään viikkoa ennen, jotta näet toimiiko ohjelma koneellasi. Käyttöjärjestelmänä Macissa pitää olla OS X 11.5.1.
Tarkemmat vaatimukset näet täältä: https://www.apple.com/final-cut-pro/specs/

Työpajaan otetaan max 10 henkilöä.
ILMOITTAUTUMINEN TYÖPAJAAN ON PÄÄTTYNYT.

Työpajan ohjaaja, media-alan moniosaaja Hannu Kärenlampi on työskennellyt alalla yli 30 vuotta. Hän valmistui medianomiksi Helsingin Taide- ja viestintäoppilaitoksesta 1999. Ennen opiskelujaan Kärenlampi työskenteli MTV:llä 10-Uutisissa sekä Huomenta Suomi -ohjelmassa uutisleikkaajana sekä päätetarkkailijana. Media-alalla monissa erilaisissa työtehtävissä työnantajina ovat olleet mm. MTV Oy, YLE, Nouhau Productions Oy, sekä monet muut yksityiset yritykset. Uransa aikana Kärenlampi on toiminut kuvaajana, leikkaajana, monikameraohjaajana ja it-tukihenkilönä. Lisäksi hän on kouluttanut media-alan opiskelijoita ja taiteilijoita leikkausohjelmien hallintaan. MUU ry:ssä Kärenlampi on työskennellyt vuosien ajan, mm yhdessä jäsentaiteilijoiden kanssa editoiden heidän videoteoksiaan sekä rakentamalla videokoosteita näyttelyitä ja muuta käyttöä varten.

Thu 04 Aug 2022 Closed today

0–1°C

overcast clouds

Address:
Tallberginkatu 1 C,
00180 Helsinki