Helsinki

INARI KROHN

INARI KROHN

Mar

01

Wed

11:00 – 17:00

-6–-3°C

snow

INARI KROHN 1.3.-26.3.2023

Luonnon kiertokulku ja ihmisen osa
Inari Krohnin tuoreissa maalauksissa ihminen on pieni osanen laajana avautuvassa maisemassa.
Maalausten pastoraalikuvaukset sijoittuvat jonnekin tarkoin määrittelemättömään välimerelliseen ympäristöön – tai kenties Pohjois-Italiaan – ja myös niiden kuvaaman aikakauden voi tulkita laajasti antiikista renessanssin kautta nykyhetkeen.
Ihmisten keskellä kulkee enkeleitä, jumalolentoja ja hevosia.
Maalausten tapahtumat ovat monikerroksisia ja usein päähuomion kohteena olevan ihmisryhmän tai -parin sivustalla tai taustalla tapahtuu jotain muuta.
Yksinäisiä vaeltajia liikkuu maalausten sinertyviksi siintyvissä perspektiiveissä.
Osa Krohnin grafiikkavedoksista on rinnakkaisia tulkintoja maalausten aiheille, ja niissä Krohnin piirtämisen pienimpiinkin yksityiskohtiin keskittyvä runsaus nousee esiin.
Erityisesti puut ovat aina olleet Krohnille tärkeä aihe.
Puiden oksistoihin sekä lintujen ja muiden siivekkäiden pariin siirrytään gallerian taemmassa tilassa, jossa esillä on Krohnin viime vuosien teoksissa usein nähtyjä kaiken elollisen yhteyteen ja kiertokulkuun sekä osin myös symboliseen sisältöön keskittyviä teoksia.
Taiteilija löytää näihin tuttuihinkin teemoihinsa aina myös uusia sävyjä.
Leena Kangas


10.3.23 tulee kuluneeksi 40 vuotta siitä, kun Pertti Koistinen ja Minnami Paavolainen perustivat Galleria Dueton! Itse aloitin galleristina syksyllä 1987 ja näyttely oli Elina Luukasen grafiikkaa. Siitä asti Duetto on profiloitunut grafiikan galleriaksi, tosin sittemmin olemme esittäneet myös veistoksia ja maalauksiakin. Valtavat määrät taiteilijoiden luomisvoimaa, taitoa ja osaamista ovat nämä seinät ja katselijat todistaneet vuosien varrella. Yli 400 näyttelyä ja 40 vuotta! Duetto on vienyt taiteilijoitaan myös ulkomaille mm. Espanjaan Madridiin ja Málagaan ja jopa Peruun, Limaan. Duetossa puolestaan on esiintynyt taiteilijoita Latviasta, Virosta, Unkarista, Espanjasta, Italiasta ja Ranskasta.

Vuoden 2020 alusta galleriaan on palkattu toiseksi galleristiksi Hannele Nyman.
Juhlavuoden kunniaksi tulemme esittelemään kerran kuussa jonkun taiteilijamme grafiikkatyön.  Huhtikuussa Elina Luukanen ja sitten mm. Esa Riippa, Juho Karjalainen, Kuutti Lavonen, Hannu Hyrske, Matti Hintikka, Kirsi Neuvonen, Anniina Vainionpää …
Uskomme taiteen elämää parantavaan ja rikastuttavaan voimaan. Picasson sanoin: ”Taide huuhtoo sielusta arjen pölyn”, joten avataan sielumme ja nautitaan yhdessä Inari Krohnin kiehtovasta ja monipuolisesta näyttelystä!
Pirkko Vepsäläinen

Wed 01 Mar 2023 – 26 Mar 2023 11:00 – 17:00

-6–-3°C

snow

Address:
Kalevankatu 15,
00100 Helsinki