Helsinki

VÄRI JA VOIMA

VÄRI JA VOIMA

Mar

11

Sat

12:00 – 16:00

1–3°C

light rain

Väri ja voima
11. – 30.3.3023 | Galleria G12

Tervetuloa avajaisiin lauantaina 11.3.2023 klo 14-16.
Taiteilijatapaamiset gallerialla lauantaisin. Tervetuloa.

Taiteessa väri voi kuvastaa kauneutta, ilmentää tunteita tai siihen voi liittää symbolisia merkityksiä – usein jopa kaikkia näitä.

Taide antaa usein sekä kokijalleen että tekijälleen voimaa. Taiteilijalta se myös vie paljon sekä henkisiä että fyysisiä voimia.

Kaksi taiteilijaa, kaksi värin ja voiman maailmaa.

Tuula Lukkarinen
Maalauksissani toistuvat samat aiheet; kivet, meri ja puut. Ne merkitsevät minulle enemmän tunnetiloja kuin itse kohdetta. Töissäni ihmisen läsnäolo on peitetty; he ovat kuin piilossa kallion tai metsän takana tai talossa sisällä. Maisema voi myös olla näyttämö jollekin koetulle asialle tai tulossa olevalle. Rosoisuus haastaa näkemään enemmän. Synesteetikkona minulla sekoittuu usein aistit; se on taas hieno asia, kun esimerkiksi luonnonäänet voi nähdä väreinä. Meren jylinä näkyy sinisen eri sävyinä tai linnun laulu niin kuultavan keltaisena.

Tekniikkani on öljyväri, joka parhaiten taipuu töihini.

Minua myös kiinnostaa työskentely eri materiaalien kanssa, jotka avaavat taas aivan uusia maailmoja.

Asun ja työskentelen Helsingissä.

Airi Salosmaa asuu ja työskentelee Sipoossa omakotitalossa, jossa ateljee ja pihapiiri mahdollistavat työskentelyn sekä sisällä että ulkona, joka kiveä työstävälle taiteilijalle onkin välttämätöntä.

Tässä näyttelyssä on tuoreita teoksia kolmelta viime vuodelta. Salosmaan veistosfiguurit ovat vuolukiveä, johon hän yhdistää eri materiaaleja, usein lasia ja polyesterimuovia. Väreillä on teoksissa vahva symbolinen merkitys. Hiljaiset ja kasvottomat hahmot ilmentävät erilaisia tunteita ja sisäisiä ”todellisuuksia” heijastaen näin yleisinhimillisiä tuntemuksia.

Airi Salosmaa on osallistunut yli sataan yhteis- ja ryhmänäyttelyyn kotimaassa ja ulkomailla sekä pitänyt liki kolmekymmentä yksityisnäyttelyä. Hänen teoksiaan on monissa julkisissa laitoksissa, mm. kirkko- ja sairaalatiloissa. Lisäksi hän on julkaissut ”Sininen koti” -nimisen kuva-runoteoksen.

Sat 11 Mar 2023 – 30 Mar 2023 12:00 – 16:00

1–3°C

light rain

Address:
Annankatu 16,
00120 Helsinki