Helsinki

INKA NIEMINEN: Sula | Molten

INKA NIEMINEN: Sula | Molten

Sep

27

Wed

11:00 – 17:00

-2–0°C

clear sky

Sula | Molten
27.9.–22.10.2023

Inka Nieminen valmistui Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 1999 pääaineenaan kuvanveisto. Opiskeluajoista lähtien Inka Nieminen on ollut käsin veistämiseen keskittynyt, monipuolinen puunveistäjä, jolle materiaalien alkuperä, ominaisuudet ja merkityssisällöt ovat tärkeä osa työskentelyä.

Inka Niemisen teokset ovat moniaistisia veistoksia. Nieminen on pyrkinyt löytämään kuhunkin näyttelyynsä aina taiteellisesti uuden työskentelytavan, joka on myös ekologisesti kestävä.

Näyttely Sula | Molten koostuu liikkuvan kuvan puuveistosinstallaatiosta ja vahamaalausveistoksista.

Teoksissa yhdistyvät käsin tekemisen ikiaikainen traditio, ekologiset materiaalit, liikkuva kuva, ääni ja värit.

Näyttelyn nimi viittaa vahamaalaustekniikkaan, jossa vaha sulatetaan puun pintaan. Nimessä voi kuulla sekä puun käsittelyn (sulata, ’muokata’) että ajan vaikutuksen luonnon materiaaleissa (sulaa, ’huveta’), mikä näkyy teosten orgaanisissa rajauksissa.

Sula on myös sulavaa liikettä, joka on nähtävissä monin tavoin näyttelyn teoksissa. Liike tulee esiin luonnonmuotoisissa puunrungoissa, joita on käytetty veistosten materiaaleina. Käsityön jälki puussa tuo näkyville ihmisen kehon liikkeen. Videokuvassa materiaali liikkuu ja tuottaa samalla äänimaailman, jota hyödynnetään veistosinstallaatioissa.

Näyttelyä on tukenut Alfred Kordelinin säätiö

Wed 27 Sep 2023 – 22 Oct 2023 11:00 – 17:00

-2–0°C

clear sky

Address:
Pieni Roobertinkatu 10,
00130 Helsinki