Helsinki

Johanna Virtanen: Pinnan alla

Johanna Virtanen: Pinnan alla

Feb

01

Wed

12:00 – 17:00

0–2°C

light snow

”Kaunis pinta kätkee alleen kauniin syvyyden.”

Tämä ranskalaisen filosofin, Simone Weilin ajatus taiteesta ja kauneudesta kiehtoo minua. Katson maailmaa silmin, jotka kaiken aikaa etsivät ja löytävät, ikään kuin tallentavat muistin kuva-arkistoihin kaikesta näkemästäni ne merkitykselliset ja metaforiset kuvat, jotka muodostuvat teosteni lähtökohdiksi. Meluisan arkihavainnon alla on merkityksiä pulppuavia, hiljaisia äänenpainoja. On hylättyjä esineitä, joihin aika on piirtänyt jälkensä. On poisheitettyjä, rikkoutuneita materiaaleja, jotka voisivat vielä loistaa ja vangita katsojan näkemään pintansa alla piilevän kauneuden ja muistuttaa luonnon ja ihmisen herkkyydestä, yhteydestä sekä mahdollisuuksista vaalia tätä yhteyttä.

Pinnan alla väreilee myös huoli planeettamme tilasta. Ihmisen toiminnan negatiiviset vaikutukset ympäristöön luovat usein dystooppista tarinaa tulevaisuudesta. Tämän rinnalle haluaisin teoksillani nostaa kertomuksen ihmisen inhimillisestä halusta luoda ympärilleen kauneutta ja etsiä kaikesta huolimatta toivon näköaloja.

Johanna Virtanen on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä, sekä osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Materiaalit ja niihin kietoutuvat visuaaliset ja sisällölliset viestit ovat hänen kolmiulotteisten teostensa keskiössä.

Wed 01 Feb 2023 – 19 Feb 2023 12:00 – 17:00

0–2°C

light snow

Address:
Annankatu 12,
00120 Helsinki