Helsinki

Kadun Polte

Kadun Polte

Jun

09

Thu

13:00 – 18:00

-5–-3°C

broken clouds

Antero Kare
Tiia Matikainen
Karkki Mäkelä
Teemu Mäki
Marcos Vidal Font (ES)

Kesänäyttelyt ovat suomalaisen taidekentän perinteinen lomalaji. Ei niin että taiteilijat lomailisivat, siihen heillä ei ole varaa. Mutta muut lomailevat ja siirtyvät maalle itikoiden pariin käytyään ensin varallisuutensa sallimalla ulkomaanmatkalla. Kuraattorit ja museoväki tietenkin Venetsiassa ja Kasselissa, ihan vain käydäkseen, olipa siellä näyttelyitä tai ei, muut sitten Bangkokissa ja Puketissa, köyhemmät Kanarialla. Tämän markkinalogiikan pakottamana taidetyö kukoistaa kesäisin kehä kolmosen takaisessa pöpelikössä. Ja sopiihan se, keskiluokalle keskiluokan huvit.

Mutta maailma ei ole sama kaikille. Porvaristolla on oma hillitön harminsa: katu. Se ei ainoastaan johda kauppaan ja kotiin, se voi olla myös täynnä elämää. Ja onkin. Se aukeaa toden teolla vasta kesäisin, auringon kutsuessa kansalaiset ulos kopeistansa, poissa räntä ja loska ja kaupungin puhtaanapidon sijoilleen hylkäämät lumipenkereet. Eivätkä jääpuikotkaan putoile niskaan. Flaneerauksen taikamaa avautuu ja Baudelaire saapuu Helsinkiin voidakseen istahtaa terassille.

”Katu kuuma kaupungin… miksi sen silti hylkäisin”. Eikä kannatakaan. Kadun huutava polte on täynnä halua ja tarinoita, jotain ihan muuta kuin nuotiopiiri metsässä. Lähipuiden punerruksesta voi tietenkin nauttia itse kukin, eikä polttava katu kelpaa kaikille, mutta heille, joille elämä ei ole vierasta, luvassa on kesän kuumin kesänäyttely: Kadun polte. Galleria Rankassa, missäpä muualla.

Thu 09 Jun 2022 – 24 Jul 2022 13:00 – 18:00

-5–-3°C

broken clouds

Address:
Eerikinkatu 36,
00180 Helsinki