Helsinki

Lähiölaboratorio X Pori Biennale: Pelastetaan Vuosaari! – kamppailuja historian saatossa

Lähiölaboratorio X Pori Biennale: Pelastetaan Vuosaari! – kamppailuja historian saatossa

Jul

07

Thu

07:59 – 07:59

Lähiölaboratorio X Pori Biennale: Pelastetaan Vuosaari! – kamppailuja historian saatossa

Viides Pori Biennale – Visitors levittäytyy heinäkuussa itäiseen Helsinkiin. Paikkasidonnainen näyttely tuo esiin alueen omaleimaisuutta Meri-Rastilan 90-luvun lähiöarkkitehtuurista Kallahdenniemen harjumaisemaan ja suojeltuihin rantaniittyihin.

FEMMA Planningin ja Museum of Impossible Formsin monialainen yhteistyöalusta Lähiölaboratorio on mukana tämän vuotisessa Pori Bienallessa keskustelutapahtumalla:

Lähiölaboratorio X Pori Biennale: Pelastetaan Vuosaari! – kamppailuja historian saatossa

Tapahtuma järjestetään Sjökullan torpalla 7.7.2022 klo 18-20.

Keskustelutapahtumassa nostetaan esiin Meri-Rastilan ja Kallahden historiaa, sekä asukkaiden käymiä kamppailuja elinympäristön muuttuessa. Lisäksi pohditaan kuinka tuntemukset ja pelko elinympäristön muuttumisesta kanavoidaan toiminnaksi. Mitä menneistä kamppailuista voidaan oppia? Onko muutos aina pahasta? Entä kuinka tuoda asukkaiden kokemuksia esille ja osaksi kaupunkisuunnittelua?

Keskustelijoina ovat mukana pitkän linjan asukasaktiivit Matti Lipponen, Helena Saarikoski ja Päivi Istala.

Keskustelun juontaa meri-rastilalainen toimittaja Emil Johansson.

Lähiölaboratorio on Kontulassa sijaitsevan kulttuurikeskus Museum of Impossible Formsin (MIF) ja osallistavan kaupunkisuunnittelutoimisto FEMMA Planningin monialainen yhteistyö. Se on syntynyt tarpeesta työskennellä paikallisesti ja pyrkii reflektoimaan kaupunkisuunnittelun- ja politiikan sosiaalisia ja kulttuurisia vaikutuksia erityisesti Itä-Helsingin lähiöissä. Lähiölaboratorio tarjoaa alustan kollektiiviselle ajattelulle, kysymiselle, kokeilemiselle ja oppimiselle.

Sjökullan torppa on yli 160 vuotta vanha kalastajaperheen kotitalo, jota uhkasi purku 2010-luvun taitteessa. Torppa sai kuitenkin aktiivisen asukasjärjestön pelastusoperaation myötä uuden elämän Vuosaari-seuran asukastalona.

Thu 07 Jul 2022 Closed today