Helsinki

Lumi Saarikoski

Lumi Saarikoski

Jul

30

Sat

12:00 – 17:00

0–1°C

overcast clouds

30.7. – 18.8.2022 | Galleria G12, HelsinkiTervetuloa näyttelyn avajaisiin 30.7.2022 klo 14-16!

Kuvallinen teosluettelo Lumi Saarikoski, 2022 >> 
Katso kätensä levittää metsän puut,
suojaksi suojattomalle
ja marjoin ruokkii nälkäiset suut,
kantaa satonsa kaikkialle. Ja me otamme kaiken ja enemmän,
otamme kaiken aikaa,
vaikka jalkojen alla itkee maa,
joka kaiken meille antaa.
Silloin taivaaseen nousee huutona laulu,
kun itkee maa, tuuli ja merten pauhu.

Ja maa kysyy meiltä: eikö vähempi riittäisi teille?…Viitasen Piia: Maa on syntinen laulu Lumous -kokonaisuudessa olen perehtynyt ihmistoiminnan voimistamiin ympäristökriiseihin: ilmastonmuutokseen, luontokatoon sekä luonnonvarojen ylikulutukseen. Synkkien tulevaisuuskuvien rinnalla kuljetan ajatuksia toivosta ja mahdollisuuksista, joita meillä voisi vielä olla, ja onkin.
Jokaisessa maalauksessa on kaksi ulottuvuutta: pinnan alla piilevä, surkea ja toivoton skenaario, ja päällä satumainen versio ihmeellisestä, elämää tulvivasta maailmasta. Yhdessä niistä muodostuu kokonaisuuksia, joissa on sekä kauneutta että valoa, mutta myös varjoja ja synkkyyttä. Pyrin siihen, että ne vievät jonnekin muualle, lumoaviin paikkoihin, joissa on jotakin tuttua, jotain tästä maailmasta. Samalla tavoittelen sitä, että ne muistuttavat todellisista ongelmista, joita ei voi paeta.
Tieteellisen kulman ohella olen tutustunut prosessissa myös muinaisiin suomalaisiin myytteihin ja kansanuskomuksiin liittyen luonnonilmiöihin (esim. virvatulet ja revontulet) ja vivahteita näistä on myös löydettävissä osasta töitä.Lumi Saarikoski, 2022 

Lumi Saarikoski on kuvataideopettaja ja kuvataitelija, joka on keskittynyt taiteessaan erityisesti eläin- ja luontoaiheisiin. Saarikosken päämedia on maalaus, ja hän hyödyntää työskentelyprosessissaan kerroksellisuutta ja erilaisia pintastruktuureja.

Sat 30 Jul 2022 – 18 Aug 2022 12:00 – 17:00

0–1°C

overcast clouds

Address:
Annankatu 16,
00120 Helsinki