Helsinki

Sini Majuri

Sini Majuri

Apr

22

Sat

10:31 – 10:31

-1–1°C

light rain

Antimatter – lasiveistoksia
22.4. – 11.5.2023 | Galleria G12

”Lapsena minulla oli tähtiä silmissä. Ne tulivat varkain ja pakottivat polvilleen. Kuin joku olisi puhkonut reikiä todellisuuteen, jossa en ollut syönyt päiviin. Näkemäni tähdet olivat kauniita, vaikka tiesin, ettei niitä ollut olemassa. Kodin kynnyksen keskellä oli painauma. Siitä oli kävelty vuosisatoja. Kevyt askel toisensa jälkeen.

Antimatter-teossarja tulkitsee sitä, kuinka koti on enemmän kuin pelkkä rakennus, jossa asumme. Se on turvapaikka, joka manifestoi sisäistä maailmaamme: keitä olemme ja haluaisimme olla. Se kasvaa ja muuntuu. Vaikka voimme rakentaa kotejamme heijastamaan tiettyä kuvaa tai ideaalia, siellä on huoneita, joiden näkeminen vaatii luottamusta. Teoskokonaisuus sukeltaa todellisuuden aineettomiin tasoihin. Lasi on sekä hauras että vahva, läpinäkyvä ja heijastava – metafora mielen monikerroksuudelle. Antimatter-sarja esittelee sekä valoisia että synkkiä näkökulmia kodin olemukseen.”   – Sini Majuri, 2023

Lasitaiteilija Sini Majuri yhdistää lasia teknologiaan, keinoälyyn ja robotiikkaan. Hänen teokset sekoittavat klassisia käsityöperinteitä, kuten lasia ja pronssia tekoälyyn kysyen, voiko teknologia avata uusia luovuuden syvyyksiä – vai johtaako se lopulta aitouden ja sielun menettämiseen? Majuri on palkittu useilla palkinnoilla, kuten kultaisella A’Design Awardilla Italiassa – johon hänet on myös kutsuttu neljä kertaa tuomariston jäseneksi. Majurin veistoksia löytyy arvostetuista Berengo Studion, Corning museum of Glassin ja Museo Del Vetron kokoelmista. Hänen veistoksensa ovat olleet esillä yli 80 näyttelyssä New Yorkissa, Tokiossa, New Mexicossa, Torontossa, Venetsiassa ja Hong kongissa.

Lisätietoja: Galleria G12 |  Annankatu 16, 00120 Helsinki | +358 44 7177177 |  info@galleria12.fi

Sat 22 Apr 2023 – 11 May 2023 Closed today

-1–1°C

light rain

Address:
Annankatu 16,
00120 Helsinki