Helsinki

Sofie Jokinen

Sofie Jokinen

Apr

22

Sat

12:00 – 16:00

-11–-7°C

snow

Flower Play ja Meanders of Time – valokuvia
22.4. – 11.5.2023 | Galleria G12

Ympärillämme kaikki virtaa, eikä mikään pysy muuttumattomana tai ikuisesti paikoillaan. Jokinen kuvaa Flower Play -sarjassaan kukkien elämää aina kukintovaiheesta kuihtumiseen. Jokainen teos on kuvattu useamman kuvauskerran aikana ja toteutettu yhdistelemällä digitaalisia negatiiveja toisiinsa. Kuvissa staattinen, paikallaan pysyvä kamera tallentaa kukkien liikkeet samaan kuvaan.

Meanders of Time -sarjan luontomaisemat taas on toteutettu kuvaamalla vaellusreittien varrelta sekä veneestä mutkittelevaa jokea pitkin. Tässäkin on käytetty samaa metodia ja yhdistelty useampaa matkan aikana otettua kuvaa keskenään. Jokisen Kolimaisemat toimivat vähän samaan tapaan kuin tietyntyyppinen tarkoituksella väärinkirjoitettu teksti, jonka mieli kääntää huomaamatta ymmärrettäväksi. Kuvaa nopeasti katsoessa tajuaa heti, että siinä on jotain outoa. Mutta mieli kääntää sen kuitenkin tunnistettavaksi kansallismaisemaksi. Teokset ovat kuin kollektiivisen kuvamuistimme sulatusuuni.

”Valokuva antaa mahdollisuuden nähdä asiat muuten mahdottomasta näkökulmasta. Kamera on minulle väline maalata; kukkien liikkeet sekä vaihtuvat värit, valot ja varjot kuin pensselin vedoksia. Minua kiehtoo seurata kukkien koko elinkaarta. Kukat ovat mielestäni jollain karulla tavalla kauneimmillaan juuri kuihtuessaan. Haluan samalla poiketa perinteisestä tavasta esittää kukka- asetelmia. Tunnelman luomisessa tärkeässä roolissa on valaisu ja käytän siinä myös erivärisiä valoja.”  – Sofie Jokinen, 2023

Sofie Jokinen on Turun taideakatemiasta vuonna 2012 valmistunut valokuvataiteilija, jonka luontoa ja aikaa käsitteleviä teoksia on ollut esillä useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Helsingissä ja muualla Suomessa.

Näyttelyä ovat tukeneet Svenska kulturfonden ja Taiteen edistämiskeskus Taike

Sat 22 Apr 2023 – 11 May 2023 12:00 – 16:00

-11–-7°C

snow

Address:
Annankatu 16,
00120 Helsinki