Helsinki

TAIRA TIGER: WANDERLUST

TAIRA TIGER: WANDERLUST

May

26

Fri

12:00 – 16:00

-12–-7°C

snow

26.5.-16.6.2023

Olen liian rakastunut maalaamiseen elääkseni sen kanssa rauhassa.

Kuvataiteilija Taira Tigerille näyttelyn nimi Wanderlust tarkoittaa sananmukaisesti vahvaa halua vaeltaa ja tutkia maailmaa. Loputon määrä eri vaihtoehtoja ja valintoja vievät häntä maalaamisessa kohti tuntematonta, hetkeä, jolloin työ on valmistunut. Työskentely on hänelle seikkailua, tutkimusta ja taistelua. Visuaalisen epätäydellisyyden ihanuus maalauksessa on samaa kuin epätäydellisyyden ja keskeneräisyyden hyväksyminen elämässä. Maalausprosessi on hänelle oman identiteetin prosessoimista: henkilökohtaiset muutokset elämässä heijastuvat suoraan teosten syntymiseen.

Taira Tigerin näyttelyssä on esillä öljyvärimaalauksia viimeisen vuoden ajalta. Edeltäneessä näyttelyssä olleet musteella maalatut lähes yksiväriset teokset saivat taiteilijassa kaipuun vahvojen muotojen ja värien pariin. Kaikki käyttämättä jäänet viivat tulivat myös mukaan. Teoksissa risteilevät öljypastelleilla ja öljyväreillä maalatut, tai eri tavoin pyyhityt ja raapustetut, pintaa jakavat verkostot. Kaikki tunteet, kuten epävarmuus, turhautuminen, ilo ja onnellisuus ovat niissä mukana.

Taira Tiger (s. 1970 Helsinki) on valmistunut kuvataiteilijaksi Lahden muotoilu ja -taideinstituutista 2014 ja taidemaalariksi Vapaasta taidekoulusta 2003. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Tiger on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä Suomessa ja osallistunut ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla.

Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus Taike

Fri 26 May 2023 – 16 Jun 2023 12:00 – 16:00

-12–-7°C

snow

Address:
Annankatu 12,
00120 Helsinki